Linka 661

Autobusová linka 230661 (PID 661)

Český Brod,,Železniční stanice – Lysá nad Labem,,Železniční stanice

Rozsah provozu: Celotýdenně

Dopravce: OAD Kolín, s.r.o.

Typ vozidel: Standardní

Systém: PID : (Pražská integrovaná doprava)

Počet variant trasy: 2

Konečné zastávky: 5

Přestupní uzly: 3

Zastávky:

ČESKÝ BROD,,ŽELEZNIČNÍ STANICE – Český Brod,,Zborovská (x) – Český Brod,,U Vodárny (x) – KOUNICE – Bříství,Svárov – BŘÍSTVÍ – STARÝ VESTEC – PŘEROV NAD LABEM,,U SKANZENU – Přerov nad Labem,Nový Přerov – Semice,,Křižovatka (x) – Semice – Semice,,Školka – Lysá nad Labem, Litol ,U Mostu (x) – Lysá nad Labem, Litol – Lysá nad Labem, Litol ,Mírová (x) – Lysá nad Labem,,Pošta – LYSÁ NAD LABEM,,ŽELEZNIČNÍ STANICE (S)

(x) – Na znamení

(S) – Přestup na vlaky S

Něco o lince:

Linka nejprve vyjede od českobrodského nádraží ulicí Krále Jiřího a následně najede na Zborovskou ulici kolem stejnojmenné zastávky a následně opustí civilizaci a pojede kolem zastávky U Vodárny (mimochodem, nevidím tam žádnou vodárnu). Dále pokračuje po silnici 272 do Kounic, kde zastaví na zastávce u kostela. Pak opět opustí civilizaci a pojede opět silnicí 272 do Bříství, kde má dvě zastávky a pak pojede kolem dálnice D11 do Starého Vestce a pak do Přerova nad Labem kolem skanzenu do centra. A poté pojede do Lysé nad Labem se zajížděním do Semic. Tam ještě obslouží Litol a pak jede k vlaku, kde je ukončena.

Linka dříve jezdila pod číslem 411, jenomže od 29.4.2017 byla přečíslovaná z důvodu uvolnění pár čísel pro další případnou integraci.

Platné jízdní řády 

Tabulka intervalů

Zajímavosti na trase:

  • Kounice
    – Kostel sv. Jakuba Většího
    – Zámek Kounice
  • Bříství
    – Kostel Nalezení sv. Kříže
  • Přerov nad Labem,,U Skanzenu
    – Kostel sv. Vojtěcha
    – Skanzen Přerov

 

Autor: Matěj Crnčević
Vytvořeno: 14.06.2017

Komentáře jsou uzavřeny.